Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

SKUP: "Josip Lovretić (1865. - 1948.), jedno stoljeće poslije"


U povodu obilježavanja 150. godišnjice rođena istaknutog hrvatskog etnografa, književnika i svećenika Josipa Lovretića, u Otoku je 28. studenoga 2015., u organizaciji Grada Otoka, Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru, Centra za znanstveni radu HAZU u Vinkovcima, Gradskog muzeja Vinkovci i Đakovačko-osječke nadbiskupije, održan znanstveni skup "Josip Lovretić (1865. - 1948.). Jedno stoljeće poslije".
- Program skupa | Knjiga sažetaka


JL 1s JL 2s JL 3s
JL 0s


Znanstveni skup "Josip Lovretić (1865. - 1948.), jedno stoljeće poslije"; Otok, 28. studenoga 2015.

Na skupu su govorili ugledni hrvatski etnolozi, teolozi, jezikoslovci, demografi... U ime Instituta Pilar sudionike i uzvanike pozdravio je prof. dr. sc. Nenad Pokos, predsjednik Znanstvenoga vijeća Instituta. Skup je prigodnim riječima otvorio Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije. Na kraju radnog dijela sudionicima skupa obratio se i mons. dr. sc. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječki.

D. Živić


Pozivnica

- Pozivnica i program za skup "Josip Lovretić (1865. - 1948.), jedno stoljeće poslije"; Otok, 28. studenoga 2015.

- Knjiza sažetaka za skup "Josip Lovretić (1865. - 1948.), jedno stoljeće poslije"; Otok, 28. studenoga 2015.


Cilj je znanstvenoga skupa proučavanje života i rada znamenitoga pojedinca Josipa Lovretića i valorizacija njegova opusa, a obilježavanje značajne obljetnice prigoda je za revitalizaciju i popularizaciju bogate kulturne, književne i jezične baštine, potvrđivanje kulturnoga identiteta Otoka i istočne Hrvatske kao i uspostavljanje suradnje između hrvatske akademske zajednice, znanstvenih, kulturnih i prosvjetnih ustanova te jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koje zajedničkim radom aktivno sudjeluju u kulturnoj profilaciji toga prostora>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro