Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

CRO-WELL Hrvatsko longitudinalno istraživanje dobrobiti


Institut društvenih znanosti Ivo Pilar provodi projekt CRO-WELL Hrvatsko longitudialno istraživanje dobrobiti.

Hzzz


Projekt Longitudialno istraživanje dobrobiti ima dva cilja. Prvi cilj je provjeriti stupanj u kojem se dobrobit mijenja tijekom vremena i jesu li obrasci tih promjena različiti za ljude različitih osobina. Drugi cilj je ispitati može li se dobrobit smatrati ne samo pokazateljem dobrog života, nego i nužnim dijelom povoljnih ishoda i pozitivnih životnih događanja, kao što je predloženo u teoriji proširenja i izgradnje pozitivnih emocija.

Tijekom razdoblja od četiri godine planira se provesti on-line panel istraživanje u četiri vala. U istraživanu će biti korišten uzorak odraslih Internet korisnika u Hrvatskoj. Bit će prikupljeni podaci o socio-demografskim varijablama, osobinama ličnosti, različitim sastavnicama dobrobiti, strategijama regulacije emocija i životnim događanjima.

U pilot testiranju provest će se fokus grupe u svrhu razvoja instrumenata. Kako bi se privuklo što je moguće više sudionika u istraživanje i smanjilo osipanje tijekom provedbe uzastopnih valova istraživanja, puno će truda biti uloženo u promociju i oglašavanje projekta, kao i u informiranje i motiviranje sudionika da nastave sa sudjelovanjem u istraživanju. Praćenjem ljudi kroz duži period moći će se bolje objasniti povezanost između dobrobiti i životnih ishoda, kao i promjena u dobrobiti.

Projekt CRO-WELL Hrvatsko longitudialno istraživanje dobrobiti istraživački je projekt koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Voditeljica projekta je dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) sa suradnicima: dr. sc. Andreja Brajša Žganec, dr. sc. Tihana Brkljačić, dr. sc. Renata Franc, dr. sc. Ines Sučić, dr. sc. Ivan Balabanić (Hrvatsko katoličko sveučilište), dr. sc. Maja Tadić, dr. sc. Renata Glavak Tkalić, i dr. sc. Zvjezdana Prizmić-Larsen (Washington University). Konzultanti na projektu su: prof. Randy Larsen (Washington University) i prof. Ed Diener (University of Illinois).

Ugovoreno trajanje projekta je 4 godine (od 1. listopada 2015. do 30. rujna 2019.).

 

 

>>> IZ MEDIJA: Projekt Instituta Ivo Pilar CRO-WELL, 20. 5. 2017.
>>> Tiskovna konferencija: CRO-WELL: Hrvatsko istraživanje dobrobiti, 19. 1. 2017.


Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro