Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

iPRESENT – Installation Project for Research about Social ENTrepreneurship


Institut društvenih znanosti provodi projekt iPRESENT - Installation Project for REsearch about Social ENTrepreneurship

Hzzz

iPRESENT ̶ Installation Project for REsearch about Social ENTrepreneurship uspostavni je istraživački projekt koji sljedeće tri godine financira Hrvatska zaklada za znanost. Razdoblje trajanja projekta: 15. 9. 2014. ̶ 14. 9. 2017.

Voditelj projekta je dr. sc. Dražen Šimleša ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ), znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba sa suradnicima: dr. sc. Ankom Mišetić, dr. sc. Jelenom Puđak, dr. sc. Anitom Bušljeta Tonković i dr. sc. Filipom Majetićem.

Socijalno/društveno poduzetništvo jedan je od najpotentnijih i najizazovnijih fenomena današnjeg svijeta i kao takav iznimno zanimljiv i pogodan za znanstveno istraživanje i praćenje. Pogotovo se to odnosi na Hrvatsku, gdje će se taj napredni socijalno-ekonomski model suočavati ne samo s vlastitim unutrašnjim izazovima, nego i s utjecajima dugotrajne ekonomske krize, rastuće nezaposlenosti, neravnomjernog razvoja regija i županija te nezainteresiranosti i osjećaja bespomoćnosti sve većeg broja građana i građanki Hrvatske.

Glavni je cilj projekta istražiti kapacitete i potencijale socijalnog/društvenog poduzetništva kao ekološki odgovornog i socijalno osjetljivog poslovnog modela u Hrvatskoj.


>>> Objavljeni elaborati: DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO U HRVATSKOJ I EUROPI
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro