Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

Predstavljanje knjige Zvonimira Šeparovića HRVATSKA TUŽBA u Osijeku

 

U Klubu knjižare Nova u Osijeku, u organizaciji Područnog centra Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Kluba knjižare Nova i Matice hrvatske ogranak Osijek 15. ožujka 2014. predstavljena je knjiga prof. dr. sc. Zvonimira Šeparovića "Hrvatska tužba protiv Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu". Knjigu je 2014. godine u Zagrebu izdalo Hrvatsko žrtvoslovno društvo u biblioteci Documenta Croatica. Prije Osijeka, knjiga je bila predstavljena u Zagrebu te u Vukovaru

HrTuzba 1s HrTuzba 2s


Predstavljanje knjige Zvonimira Šeparovića "Hrvatska tužba" u Osijeku, 15. ožujka 2014.

Nakon što je predstavnik organizatora pozdravio autora, predstavljače i mnogobrojne uzvanike, knjigu su predstavili prof. dr. sc. Josip Vrbošić, redoviti profesor na Pravnom fakultetu u Osijeku, koji je u svom govoru istakao povezanost biografije autora sa sadržajem same knjige, te prof. dr. sc. Josip Jurčević, viši znanstveni suradnik u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, preporučujući ovu knjigu kao udžbenik svega što bi se trebalo znati o hrvatskoj tužbi te knjizi koja se odlučno suprostavlja kulturi zaborava svega što je Hrvatska postigla tijekom Domovinskog rata.

Naposlijetku je o svojoj knjizi govorio i sam autor dr. sc. Zvonimir Šeparović, osvrćući se na početak hrvatske tužbe, za koju je prvotno on sam bio zadužen te ju je sastavio i podnio u rujnu 1999. godine. Pratio je i opisao njezin tijek te utjecaj vlasti u Hrvatskoj na tužbu sve do aktualnog trenutka u kojem se odvija sudski proces. Predstavljanje knjige zaintrigiralo je mnoge uzvanike jer se razvila poduža rasprava, nakon čega su mnogi uzvanici kupili knjigu koju im je autor rado potpisao.

- Pozivnica za predstavljanje knjige Zvonimira Šeparovića "Hrvatska tužba", Osijek, 15. ožujka 2014.

Pozivnica HrTtuzba


>>> PODRUČNI CENTAR OSIJEK

 

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro