Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

Predstavljanje pretiska knjige ZRNCA ZA POVIJEST STONA


U organizaciji Mjesne knjižnice Ston i Ogranaka Matice hrvatske u Stonu 23. travnja 2014. u sklopu Noći knjige predstavljen je pretisak knjige ZRNCA ZA POVIJEST STONA Vladimira Taljerana u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Stonu. Pretisak knjige objavljene 1935. godine "Prigodom 600 godišnjice pripojenja Stonskog Rata Dubrovačkoj republici (1333 - 1933)" priredio je Vinicije B. Lupis, autor uvodnih studija i urednik knjige - Iz medija

Ston-Zrnca 1s Ston-Zrnca 2s


Predstavljanje pretiska knjige ZRNCA ZA POVIJEST STONA, Ston, 23. travnja 2014.

Zrnca 1 Zrnca 2


Pretisak knjige don Vladimira Taljerana "Zrnca za povijest Stona" koji je priredio Vinicije B. Lupis

- Impresum pretiska knjige don Vladimira Taljerana "Zrnca za povijest Stona", Ston, 2014.
- Fotogalerija s predstavljanja knjige "Zrnca za povijest Stona", Ston, 23. travnja 2014.

Povodom Noći knjige u Mjesnoj knjižnici Ston održano je predstavljanje pretiska knjige Zrnca za povijest Stona don Vladimira Taljerana iz 1935. u  izdanju Matice hrvatske – Ogranak Ston.

Urednik knjige dr . sc. Vinicije B. Lupis dodatno je pretisak obogatio opširnim tekstom o autoru knjige, kao i osvrtom na krug svećenika koji su u prvoj polovini 20. stoljeća djelovali u Dubrovačkoj biskupiji. Na predstavljanju je posebno istaknuo da ovo djelo ostaje trajnim spomenikom svoga vremena i povijesno štivo kojemu će se ljubitelji  stonske prošlosti uvijek vraćati, a što je i glavni cilj ovog izdavačkog projekta Matice – probuditi zanimanje za zavičajnu povijest.

Dr.  Lupis je govorio i o ostalim izdanjima Matice hrvatske – Ogranak Ston od kojih su dva dobila i prestižne nagrade Matice hrvatske Zagreb, istaknuvši  pritom da svojom izdavačkom djelatnošću Ogranak Ston spada među aktivnije male ogranke u Hrvatskoj.

Sve prisutne na početku je pozdravio predsjednik Matice Joso Stepić, dr. vet. med., a Dalia Ficović Franušić, prof.  je ukratko predstavila rad Ogranka posebno naglasivši da je predstavljanje ove knjige prva u nizu manifestacija kojima će se tijekom ove godine obilježiti dvadeseta godišnjica obnovljenog rada Matice u Stonu. Voditeljica knjižnice Sandra Vuletić zahvalila se svima koji su ove godine sudjelovali u obilježavanju Noći knjige te još jednom istaknula važnost čitanja i druženja s knjigom.

Svi prisutni dobili su jedan primjerak knjige Zrnca za povijest Stona s posvetom urednika dr. Lupisa, a nakon toga nastavljeno je ugodno druženje svih nazočnih uz prigodni domjenak.

 

Iz medija


- Mjesna knjižnica Ston: Pretisak knjige Zrnca za povijest Stona don Vladimira Taljerana, 23. travnja 2014.
- Noć Knjige: Zrnca za povijest Stona, 23. travnja 2014.

 

>>> PODRUČNI CENTAR DUBROVNIK


Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro