Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

Institut Ivo Pilar u projektu BAŠTINA - POKRETAČ RAZVOJA


U Dubrovniku je 17. lipnja 2013. godine održan sastanak radne grupe za participativni proces projekta "Baština - pokretač razvoja" (u sklopu komponente II IPA programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore). Sastanku, koji je održan u prostorijama Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, prisustvovali su predstavnici/ce partnera i suradnika projekta, kao i nezavisni eksperti. U projektu iz Instituta Ivo Pilar sudjeluju dr. sc. Anka Mišetić i dr. sc. Geran-Marko Miletić

image002s image003s


Sastanak Radne skupine projekta Baština - pokretač razvoja, Dubrovnik, 17. lipnja 2013.


Sastanak predstavlja uvod u participativni proces zaštite i upravljanja prirodnom i kulturnom bastinom na pilot-područjima Dubrovnika i Boke Kotorske, kroz koji će se uključiti različite zainteresirane strane, putem anketa, upitnika, fokus grupa i pojedinačnih intervjua.

 

Projekt Baština - pokretač razvoja

 

1. NAZIV: „Baština – pokretač razvoja“ (u sklopu komponente II IPA programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore)
2. TKO SUDJELUJE S INSTITUTA: dr. sc. Anka Mišetić, dr. sc. Geran-Marko Miletić
3. TKO FINANCIRA: Zavod za prostorno planiranje Dubrovačko-neretvanske županije
4. OD KADA DO KADA TRAJE: lipanj 2013. – travanj 2014.
5. OPIS: Opći je cilj IPA projekta Baština - pokretač razvoja doprinos uspostavljanju suradnje institucija za zaštitu prirodne i kulturne baštine u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Pilot-područja na kojima će se provoditi istraživanja su Dubrovnik i Boka Kotorska. Institut Pilar angažiran je na dionici s temom participacije dionika u zaštiti i upravljanju kulturnim i prirodnim vrijednostima na području grada Dubrovnika. Rezultati empirijskog istraživanja poslužili bi kao okvir za planiranje aktivnosti radi poboljšanja suradnje dionika.Iz medija

- Expeditio.org: Baština - pokretač razvoja: Sastanak radne grupe za participativni proces, Dubrovnik, 17. jun/lipanj 2013.

 

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro