Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

COST-ISCH Action IS1301


Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u projektu New Communities of Interpretation: Contexts, Strategies and Processes of Religious Transformation in Late Medieval and Early Modern Europe (COST-ISCH Action IS1301)

171820-33


Cilj je akcije uskladiti istraživačke aktivnosti koje se trenutačno razvijaju na nekoliko europskih sveučilišta i istraživačkih instituta te stvoriti (virtualni) centar stručnosti za proučavanje religijske kulture krajem kasnog srednjovjekovlja i novog vijeka u Europi. Razdoblje koje se tradicionalno opisuje kao jedno od razdoblja velikih kulturnih diskontinuiteta i suprotnosti između učenog (latinski) i nepismenog (pučko) te crkvene hijerarhije i laika vjernika.

Akcija će analizirati uzorke socijalnog uključivanja i isključivanja te ispitati promjene u hijerarhijskim odnosima među skupinama, pojedincima i njihovim jezicima, bacajući novo svjetlo na teme značajne za suvremena društva.
Projekt je počeo u rujnu 2013. godine i trajat će do rujna 2017. Financira ga organizacija COST (European Cooperation in Science and Technology). U projektu sudjeluju predstavnici 22 zemlje.

Znanstvenici Instituta Pilar dr. sc. Vinicije Lupis ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) i dr. sc. Castilia Manea Grgin ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) članovi su upravnog odbora projekta i ujedno predstavnici Republike Hrvatske.

Više informacija:  http://www.cost.eu/COST_Actions/isch/Actions/IS1301? 
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro