Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

COST-ISCH Action IS1206


Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u projektu Femicide across Europe (COST-ISCH Action IS1206)

171820-33


Projektom se uspostavlja prva paneuropska koalicija koja okuplja znanstvenice i znanstvenike iz europskih zemalja koji se bave femicidom, najvećim uzrokom prerane smrti žena u svijetu, kako bi pridonijeli uspostavljanju jasne terminologije i metodologije te izradi učinkovitih javnih politika. Predviđa se objavljivanje knjiga, časopisa i smjernica za izradu javnih politika, kao i konferencije i godišnji skupovi. Konačni cilj jest uspostava Europskog opservatorija femicida.

Projekt je započeo u travnju 2013. i trajat će do travnja 2017. godine. Financira ga organizacija COST (European Cooperation in Science and Technology). U projektu sudjeluju predstavnici 27 zemalja.

Znanstvenica Instituta Pilar dr. sc. Ivana Radačić ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) članica je upravnog odbora projekta te ujedno predstavnica Republike Hrvatske na tom projektu.

Više informacija:  http://www.cost.eu/domains_actions/isch/Actions/IS1206? 
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro