Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

Suradnja Instituta Ivo Pilar i Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu


Dana 8. studenog 2010. delegacija Instituta Ivo Pilar sastavljena od 25 znanstvenika na čelu s ravnateljem dr. Vladom Šakićem posjetila je veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu. Razlog posjeta bio je početak konkretizacije suradnje između Instituta Pilar i veleposlanstva

sad_1

Znanstvenici Instituta Ivo Pilar u veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu 8. studenoga 2010.

sad_2 sad_3 sad_4 sad_5

U veleposlanstvu SAD-a znanstvenike Instituta Ivo Pilar primili su Robert Post, voditelj odjela za odnose s javnošću, Peter D'Amico, politički savjetnik i Saša Brlek, savjetnica za kulturu i voditeljica Fulbrightovog programa za Hrvatsku. Gospodin Post govorio je o strukturi veleposlanstva, s posebnim naglaskom na programe znanstvene i kulturne suradnje SAD-a i Hrvatske. Gospodin D'Amico govorio je o euroatlantskim integracijama, a gospođa Brlek detaljno o znanstvenim programima razmjene. Voditeljica posjeta bila je gospođa Marica Bahlen, direktorica Informativnog centra veleposlanstva.
Nakon rasprave, predstavnici obiju strana izrazili su želju za daljnjim intenziviranjem suradnje između veleposlanstva i Instituta Pilar.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro