Naslovnica SiteMap

matematika-ljudskog-zivota
pravo-na-sada


hr-excellence
Knjižnica instituta-katalog
knjiznica-twitter

Institut u europskom projektu METRIS


Institut „Ivo Pilar“ sudjeluje, u sklopu programa FP7, u projektu „Praćenje europskih trendova u društvenim i humanističkim znanostima“ – METRIS (Monitoring European trends in Social Sciences and Humanities). METRIS obuhvaća opis znanstvenih sustava društvenih i humanističkih znanosti (SSH) u zemljama Europske unije, zemljama kandidatima (Hrvatskoj i Turskoj) te u Izraelu, Norveškoj i Švicarskoj.

matris1

Opisi znanstvenih sustava u SSH načinjeni su prema zadanoj strukturi i sadrže informacije o organizaciji znanstvenog rada u SSH,  financiranju, glavnim  izvođačima, istraživačkim prioritetima, sudjelovanju u Europskoj istraživačkoj zoni (ERA) te niz drugih korisnih informacija.
Zamisao je ta izvješća kombinirati sa sustavom praćenja i mjerenja znanstvenih sustava kako bi se stvorio  instrument za potporu napretka društvenih i humanističkih znanosti u sklopu EU-a, odnosno ERA.
Rezultati projekta odnedavno su dostupni i na internetu te sve zainteresirane upućujemo da pogledaju link na početnu stranicu http://www.metrisnet.eu/metris/index.cfm/init/index odnosno http://www.metrisnet.eu/metris/index.cfm/report/findByCountry/84 za podatke o Hrvatskoj, ili pak http://www.metrisnet.eu/metris//fileUpload/croatia.pdf za cjeloviti izvještaj o Hrvatskoj u Pdf formatu.

metric-cro
Svi podaci koji se odnose na Hrvatsku rezultat su rada tima koji čine dr. Jadranka Švarc (koordinator), prof. Juraj Perković, dr. Jasminka Lažnjak i dr. Emira Bečić.
Eventualne sugestije i primjedbe na izvješće mogu se poslati na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo ih ugradili u redovito godišnje ažuriranje izvješća.
Institut društvenih znanosti Ivo Pilar © 2008-2016 | Impressum | Izrada web stranica: Vega Intro