Predstavljanje zbornika HRVATSKO DRUŠTVO: 25 GODINA NAKON VUKOVARA ’91.; 15. 5. 2018.

U zajedničkoj organizaciji Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru, Državnoga arhiva u Vukovaru i vukovarskog ogranka Matice hrvatske, u Vukovaru je 15. svibnja 2018. godine svečano predstavljen zbornik radova HRVATSKO DRUŠTVO: 25 GODINA NAKON VUKOVARA 91. Riječ je o zborniku radova sa istoimenog 19. znanstveno-stručnog skupa “Vukovar 91. – dvadeset i pet godina poslije” koji je u Vukovaru održan u studenom 2016. godine. Zbornik su predstavili dr. sc. Ivo Džinić, izvanredni profesor na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Vlasta Novinc, upraviteljica Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Vukovaru i dr. sc. Mateo Žanić, znanstveni suradnik u Područnom centru Instituta Pilar u Vukovaru, ujedno i jedan od urednika Zbornika. − O zborniku

Predstavljanje zbornika HRVATSKO DRUŠTVO: 25 GODINA NAKON VUKOVARA ’91.; Vukovar, 15. svibnja 2018.

U velikoj konferencijskoj dvorani Državnoga arhiva u Vukovaru okupio se lijepi broj zainteresiranih među kojima su bili i Krunoslav Šeremet, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Marko Mikolašević, izaslanik ministrice kulture i zamjenik pročelnice Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Vukovaru te fra Ivica Jagodić, gvardijan vukovarskog franjevačkog samostana. Pozdravnu riječ nazočnima uputili su Petar Elez, ravnatelj Državnoga arhiva u Vukovaru i potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske Vukovar i dr. sc. Dražen Živić, voditelj Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru.

Pozivnica za predstavljanje zbornika HRVATSKO DRUŠTVO: 25 GODINA NAKON VUKOVARA ’91.; 15. svibnja 2018.

Objavljen zbornik HRVATSKO DRUŠTVO: 25 GODINA NAKON VUKOVARA ‘91.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak organizirao je predstavljanje… Pročitaj više o Predstavljanje zbornika radova IDENTITET HRVATA BOKE KOTORSKE; Zagreb, 18. 3. 2024.