Studenti Sveučilišta u Georgiji u Područnom centru Vukovar

U sklopu međunarodne interdisciplinarne akademske suradnje između Instituta Pilar i Sveučilišta u Georgiji (SAD), terensku su nastavu studenti i profesori s tog američkog sveučilišta 19. svibnja 2015. imali u Vukovaru, u organizaciji vukovarskog Područnoga centra Instituta Pilar

IMG 5470 s IMG 5481 s IMG 5482 s
IMG 5494 s

Studenti Sveučilišta u Georgiji u Područnom centru Vukovar; Vukovar, 19. svibnja 2015.

U prostorijama Područnoga centra mr. sc. Sandra Cvikić održala je orijentacijsko predavanje na temu Vukovara, napose u kontekstu Domovinskog rata, mirne reintegracije, poslijeratnog povratka i obnove te današnjeg života. Potom su u pratnji djelatnika Područnoga centra studenti i profesori obišli Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici, Memorijalni centar Domovinskog rata, Spomen-dom i masovnu grobnicu na Ovčari, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te vukovarski Vodotoranj. U Memorijalnom centru Domovinskog rata, kroz nedavno otvorenu izložbu “Bitka za Vukovar” sudionike terenske nastave proveo je bojnik Hrvatske vojske Marin Ivanković.

Ovogodišnja terenska nastava nastavak je višegodišnje uspješne suradnje Instituta Pilar i Sveučilišta u Georgiji, a dolazak u Vukovar postao je njezin tradicionalni dio.

D. Živić

>>> STUDY ABROAD PROGRAM 2015 – UNIVERSITY OF GEORGIA

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

Također provjeri

Dr. sc. Ines Sučić na 17. tjednu psihologije u zatvorskom sustavu i probaciji, 19.-25. 2. 2024.

Dr. sc. Ines Sučić je u povodu obilježavanja Tjedna psihologije u Hrvatskoj (19. – 25.… Pročitaj više o Dr. sc. Ines Sučić na 17. tjednu psihologije u zatvorskom sustavu i probaciji, 19.-25. 2. 2024.