Radionica: “Kontextuelle befreiende Theologien”, Beč, 15.-18. svibnja 2014.

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Beču, Foruma “Zeit und Glaube” i Udruženja katoličkih akademkinja i akademika bečke nadbiskupije te nekoliko drugih društava održana je od 15. do 18. svibanja 2014. godine radionica “Kontextuelle befreiende Theologien”. Iz Hrvatske su na radionici sudjelovale i održale predavanje Jadranka Rebeka Anić iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Split i Ana Thea Filipović s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu – Program radionice

KBT 1s KBT 2s
KBT 3s

Radionica: “Kontextuelle befreiende Theologien”, Beč, 15.-18. svibnja 2014.

U okviru radionice “Kontextuelle befreiende Theologien” predavanje na temu “Macht von theologischen Vorstellungen. Befragung von ekklesiologischen Vorstellungen und deren Auswirkungen auf die Lage der Frauen in der Kirche” održale su Jadranka Rebeka Anić iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Split i Ana Thea Filipović s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. U radionici je sudjelovalo 35 predavača iz raznih europskih zemalja, od kojih su mnogi živjeli ili žive u Latinskoj Americi. Radionica je počela javnim predavanjem na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Beču poznate feminističke teologinje Elisabeth Schüssler Fiorenza koja živi i radi u SAD-u. Tema njezinog predavanja bila je “Kyriarchale Macht und kirchliche Befreiungsbewegungen. Globale Realität und ekklesiale Vision”. U sklopu radionice održana je i javna raspravu na temu “Empört Euch! Vom Widerstand zur Ermächtigung”. U raspravi o konkretnim načinima suprotstavljanja strukturama moći koje isključuju demokratsku volju građana sudjelovali su političari/političarke, teolozi/teologinje i zastupnici/zastupnice civilnih udruga.

– PROGRAMM: 4. Workshop “Kontextuelle befreiende Theologien” in Wien, 15.-18. Mai 2014
– FOTOGALERIJA: 4. Workshop “Kontextuelle befreiende Theologien” in Wien, 15.-18. Mai 2014

>>> PODRUČNI CENTAR SPLIT

 

 

Također provjeri

Dr. sc. Ines Sučić na 17. tjednu psihologije u zatvorskom sustavu i probaciji, 19.-25. 2. 2024.

Dr. sc. Ines Sučić je u povodu obilježavanja Tjedna psihologije u Hrvatskoj (19. – 25.… Pročitaj više o Dr. sc. Ines Sučić na 17. tjednu psihologije u zatvorskom sustavu i probaciji, 19.-25. 2. 2024.