Tribina i okrugli stol u Područnom centru Osijek Instituta Ivo Pilar

U Područnom centru Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar 27. svibnja 2013. godine održana je tribina o ženama žrtvama silovanja u Domovinskom ratu te okrugli stol na temu “Slavonija u krizi”

t 1s t-2s

PODRUČNI CENTAR OSIJEK: Tribina o ženama žrtvama silovanja u Domovinskom ratu i okrugli stol na temu “Slavonija u krizi”

Tribina o ženama žrtvama silovanja u Domovinskom ratu

U ponedjeljak, 27. svibnja 2013. godine, s početkom u 12 sati,  u prostorijama Područnog centra Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar održana je tematska tribina o ženama žrtvama silovanja u Domovinskom ratu. Povodom toga predstavljena je nova knjiga Julienne Eden Bušić Živa glava. Organizatori promocije, koja je pobudila veliku pozornost javnosti, bili su Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i UKI Osijek. Brojnu publiku pozdravio je moderator dr. sc. Miljenko Brekalo, voditelj Područnog centra Osijek. Knjigu je predstavila autorica Julienne Eden Bušić i prof. dr. sc. Ružica Pšihistal s Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Živa glava je roman koji se temelji na istinitoj priči jedne Hrvatice iz Vukovara o njenom stradanju u Domovinskom ratu, o posljedicama tog stradanja i o nekažnjavanju zločina. Roman je nagrađen uglednom nagradom A. B. Šimić koju je autorici dodijelilo Društvo hrvatskih književnika BiH. Julienne Eden Bušić poznata je prozna spisateljica, autorica romana Ljubavnici i luđaci i Tvoja krv i moja.

Okrugli stol na temu Slavonija u krizi

Istog dana, s početkom u 20 sati, u prostorijama Područnog centra Osijek Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar održan je okrugli stol na temu „Slavonija u krizi“. Govorili su: doc. dr. sc. Domagoj Sajter s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku; Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata; doc. dr. sc. Suzana Vuletić i mr. sc. Mladen Milić s KBF  u Đakovu. Svaki je od govornika dao svoje tumačenje o razlozima svjetske krize i njezine refleksije na Hrvatsku odnosno Slavoniju, te predstavio svoja polazišta u smjeru rješenja. Okrugli stol je moderirao voditelj Područnog centra Osijek dr. sc. Miljenko Brekalo.

>>> PODRUČNI CENTAR OSIJEK

Također provjeri

Dr. sc. Ines Sučić na 17. tjednu psihologije u zatvorskom sustavu i probaciji, 19.-25. 2. 2024.

Dr. sc. Ines Sučić je u povodu obilježavanja Tjedna psihologije u Hrvatskoj (19. – 25.… Pročitaj više o Dr. sc. Ines Sučić na 17. tjednu psihologije u zatvorskom sustavu i probaciji, 19.-25. 2. 2024.